'Formule 1-race in Bahrein veilig'

De Formule 1-teams die naar Bahrein zijn afgereisd voor de Grand Prix hoeven niet te vrezen voor hun veiligheid. Dat heeft de organisatie vrijdag laten weten.

De afgelopen jaren was het erg onrustig rond de race in het eilandstaatje. In 2011 werd de wedstrijd zelfs geschrapt en vorig jaar ontplofte een molotovcocktail in de buurt van twee monteurs van het team van Force India. De Grand Prix ging toen wel door. Ook dit jaar zijn er weer demonstraties.

Demonstranten willen dat de Grand Prix wegens de onderdrukking van de oppositie wordt afgelast. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar volgens de organisatie leveren de protesten geen gevaar op voor de teams en de coureurs.

Bij ongeregeldheden werden donderdag dertien mensen opgepakt, zei de voorzitter van de mensenrechtenorganisatie van Bahrein, Yousef al-Muhafedha. De regering spreekt van zeven gearresteerden. Zij zouden voornamelijk auto's in brand hebben gestoken.

De Grand Prix van Bahrein wordt zondag verreden. Een dag eerder is de kwalificatie. De eerste vrije trainingen zijn vrijdag.