Homeworld gemist, geld terug

Het is gameontwikkelaar TeamPixel niet gelukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen om de rechten op de Homeworld-serie te kopen. Na het faillissement van THQ startte TeamPixel een inzamelingsactie om de serie te redden met het idee een nieuw Homeworld-spel te maken.

Via de website savehomeworld.com probeerde de ontwikkelaar zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om mee te kunnen doen in de veiling. Via Kickstarter haalden zij 58.644 dollar op, via IndieGoGo 13.675 dollar en een nog onbekend bedrag via PayPal. Dit was weliswaar genoeg om mee te mogen bieden op de onderdelen van THQ, maar het bleek niet genoeg om ook daadwerkelijk de rechten van Homeworld te kunnen kopen. Uiteindelijk is Relic, de maker van Homeworld, wel gekocht door SEGA.

"We hope you will join us in supporting Homeworld’s new owners in building a future for the franchise. We anticipate an announcement of the new owner to be made within a couple weeks and for the sale to be finalized around mid-May. Words cannot describe how honored we are to have been supported by so many in the community", schrijft het team van TeamPixel.

Alle mensen die geld hebben gedoneerd om Homeworld te kunnen kopen krijgen hun volledige donatie terug. Via de speciale website kun je kijken hoe het met je donatie staat.