Veel gewonden door explosie kunstmestfabriek Texas

Bij een explosie in een kunstmestfabriek in de Amerikaanse staat Texas zijn woensdagnacht zeker 66 gewonden gevallen. De explosie in de stad Waco heeft grote schade veroorzaakt aan nabijgelegen gebouwen en was tot meer dan zeventig kilometer afstand te horen. Er werden niet direct doden gemeld.

Op beelden die vanuit de lucht zijn gemaakt is te zien dat er nog branden woeden in de resten van de fabriek en enkele omliggende gebouwen. Op een nabijgelegen sportveld worden gewonden behandeld. Van de gewonden zijn er 38 ernstig aan toe, zei een ziekenhuisdirecteur tegen CNN.

De 58-jarige Debby Marak zegt dat ze woensdagavond net godsdienstles had gegeven toen ze rook zag opstijgen in het gebied waar de fabriek ligt. Daar in de buurt ligt ook een verpleeginrichting. Ze reed erheen om te zien wat er aan de hand was, maar toen ze uitstapte kwamen net twee jongens op haar afrennen. Ze riepen dat de autoriteiten tegen hen hadden gezegd dat ze weg moesten wezen omdat de fabriek ging ontploffen. Toen ze een blok weg was gereden explodeerde de fabriek. Haar man had de explosie gezien, het was volgens hem een grote vuurbal in de vorm van een paddestoelwolk.

Door de knal is de elektriciteit voor veel huishoudens afgesloten.