Nieuw contract en dubbelfunctie voor Streppel

Jurgen Streppel staat ook de komende twee seizoenen aan het roer bij Willem II. De 43-jarige coach heeft zijn contract verlengd tot medio 2015, meldt de Tilburgse club woensdag. Streppels takenpakket wordt vanaf komende zomer uitgebreid met de functie van technisch manager.

Streppel trad vorig jaar zomer in dienst van Willem II en promoveerde in zijn eerste seizoen direct naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau hebben de Tilburgers het deze voetbaljaargang lastig, getuige de laatste plaats na dertig speelronden.

Niettemin is de clubleiding te spreken over Streppel. "We zijn al enige tijd in gesprek met Jurgen over de nieuwe functie waarbij het hoofdtrainerschap wordt gecombineerd met dat van technisch manager", zegt hij. "Met de invulling van deze functie slaat de club een weg in die er toe moet leiden dat Willem II uiteindelijk een stabiele club op Eredivisieniveau wordt."

Streppel was eerder ook trainer van Helmond Sport, waar hij ook een groot deel van zijn actieve carrière doorbracht. Als speler diende hij verder RKC Waalwijk en Telstar.