Stuttgart tegenstander Bayern in bekerfinale

VfB Stuttgart is op 1 juni in Berlijn de tegenstander van Bayern München in de finale van het Duitse bekertoernooi. Waar Bayern zich dinsdag al plaatste ten koste van VfL Wolfsburg, bereikte Stuttgart woensdag de eindstrijd door met 2-1 van SC Freiburg te winnen.

Stuttgart begon goed aan de wedstrijd en kwam al in de negende minuut via Arthur Boka op voorsprong. Amper vier minuten later maakte Jan Rosenthal er echter al 1-1 van. De winnende van Martin Harnik viel na een halfuur spelen. Hij kopte raak uit een voorzet van Christian Gentner.

Omdat Bayern zich al heeft verzekerd van de landstitel, mag Stuttgart dankzij het bereiken van de finale Europa in. De ploeg redt daarmee een kleurloos seizoen in de Bundesliga, waarin het slechts de twaalfde plaats bezet. Stuttgart gaat op 1 juni op jacht naar de vierde DFB Pokal. De laatste dateert uit 1997. Bayern is met vijftien bekeroverwinningen recordhouder.