Kuijt kijkt al uit naar finale in Amsterdam

Fenerbahçe en Dirk Kuijt hebben uitzicht op de Europa League-finale. De Turkse club moet in de halve finale afrekenen met Benfica om de finale in Amsterdam te bereiken.

Kuijt hoopt met Fenerbahçe op de Europese bekerfinale in de ArenA. De Katwijker wil met zijn ervaring een belangrijke rol spelen bij de Turken. "Ik speelde met Liverpool de finale van de Champions League in 2007 en ik heb ook belangrijke wedstrijden met Feyenoord gespeeld. Ik ben geen onbekende van grote wedstrijden."

"Ik wil de ervaring van de Europese finale met Liverpool opnieuw beleven met Fenerbahçe", zei Kuijt op de site van zijn oud-werkgever Liverpool. "Ik ben hier om historie te schrijven en daar zijn we mee bezig. We hebben de halve finales van de Europa League voor het eerst bereikt, in Turkije doen we mee om de landstitel en zijn we in de race voor de nationale beker."

"In het voetbal heb je geen garanties", aldus de aanvaller. Kuijt verwacht een Turkse enclave in Amsterdam als Fenerbahçe de finale bereikt. "Er zullen minimaal 40.000 Turken in het stadion zitten. De overgebleven stoelen zullen gevuld worden door Turken die in Nederland wonen en onze ploeg zullen steunen."