Del Bosque houdt vertrouwen in Casillas

Iker Casillas hoeft niet te vrezen voor zijn plek bij de nationale ploeg van Spanje. De keeper van Real Madrid krijgt het vertrouwen van bondscoach Vicente del Bosque.

Casillas kwam sinds januari niet meer in actie voor Real. De ervaren doelman liep een handblessure op, maar is inmiddels hersteld. Toch houdt trainer José Mourinho vast aan Diego Lopez, die in de winterstop overkwam van Sevilla. Lopez leek als stand-in te dienen van Casillas, maar die krijgt zijn plek in het doel niet makkelijk terug.

De aanvoerder van Spanje zat daardoor de afgelopen weken op de bank bij Real. Mourinho houdt vast aan zijn keuze voor Lopez. Del Bosque ziet echter geen reden om Casillas niet op te roepen voor de Confederations Cup van komend zomer in Brazilië. "Het is niet meer dan normaal dat hij met ons meegaat", aldus de bondscoach.

"Hij is één van de beste spelers die ooit voor Spanje is uitgekomen en we zijn gek op hem", zegt Del Bosque tegen Spaanse media. Met Casillas in het doel won Spanje de laatste twee EK's en werd in Zuid-Afrika de wereldtitel veroverd. De doelman mocht als aanvoerder van La Furia Roja de prijzen in ontvangst nemen.