Räikkönen niet eens met kritiek op Pirelli-banden

Lotus-coureur Kimi Räikkönen is het niet eens met de kritiek op de Pirelli-banden. Veel coureurs vinden dat de zachte band te snel slijt. Tijdens de Grand Prix van China hield Fernando Alonso het langst uit met de zachte band: in totaal zeven ronden.

Lewis Hamilton gaf na de race in China aan dat het moeilijk was om de zachte band langer dan 'een paar bochten' mee te laten gaan. "Iedereen kampt met deze uitdaging, behalve deze man", zo vertelde de Brit terwijl hij zich wendde tot Räikkönen. "Het lijkt erop dat hij er beter mee om kan gaan dan de meeste coureurs."

De Fin begrijpt niet waar het allemaal om te doen is: "Het is nooit perfect. Je kunt niet altijd op honderd procent rijden. Het verschilt niet veel met vorig jaar -in ieder geval voor ons- dus ik snap niet waar men over klaagt."

Pirelli heeft besloten om voor de Grand Prix van Bahrein toch de medium en harde band mee te nemen in plaats van de zachte en de harde. "De verwachte levensduur van de harde band is ongeveer vijftien tot zeventien ronden, terwijl de medium band zo'n dertien tot vijftien ronden mee moet gaan", aldus Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery.