Emotionele Bellamy: "Promotie fenomenaal"

Craig Bellamy in de wolken met de promotie van Cardiff City, de club waar hij speelt en tevens groot fan van is. De 33-jarige aanvaller kon zijn ogen niet droog houden na het afdwingen van promotie naar de Premier League.

"Het is onmogelijk dit gevoel te overtreffen. Daarom neem ik alles in me op en geniet ik van van elke seconde", zei Bellamy tegenover de BBC. De in Cardiff-geboren speler spreekt van een "fenomenale" prestatie. "We gaan volgend jaar in de Premier League spelen. Dit gaat zoveel opleveren voor de club, de stad, de fans. Het is echt immens voor deze club!", vervolgde de 73-voudig international voor Wales.

Makkelijk ging het allemaal niet. "Het was een erg zwaar seizoen, deze competitie is erg zwaar. Om een van de twee teams te zijn die promoveren is uitstekende prestatie, waarvan ik niet had durven dromen hem mee te maken."

Cardiff zal de tweede club uit Wales zijn die in de Premier League uitkomt, in navolging van Swansea City. Het is voor het eerst in 51 jaar dat de club weer op het hoogste niveau speelt.