'Taboe seksualiteit in games overdreven'

Seksualiteit is een te groot taboe in computerspellen. Dat heeft de Japanse gameontwikkelaar Goichi Suda gezegd in een interview met de Britse website Eurogamer. Volgens hem kan het echter een goede uitlaatklep zijn. In Suda's nieuwste game, Killer is Dead, kan de hoofdpersoon een bril opzetten om door kleren heen te kijken.

"Ik kom uit een land waar seksualiteit behoorlijk gestoord is", voegde de Japanner toe. Suda snapt dan ook wel dat wanneer een westerse ontwikkelaar dergelijke aspecten in zijn game stopt, het zorgt voor ophef in de media.

Vorige maand zorgde een feest met dansende dames in sexy kledij nog voor commotie tijdens de Game Developers Conference. Verschillende vrouwelijke medewerkers van de organisatie legden per direct hun functie neer en uitten hun ongenoegen in de media.

Killer is Dead is een actiegame waarin de speler de rol van een huurling speelt. Wanneer hoofdpersoon Mondo een speciale bril op zet, kan hij door kleding heen kijken en bovendien zien wat het hart van een vrouw begeert. Killer is Dead verschijnt deze zomer voor Xbox 360 en Playstation 3.