Gomes wil terug naar Nederland

Heurelho Gomes staat open voor een terugkeer naar de Eredivisie. De voormalige doelman van PSV wordt momenteel door Tottenham Hotspur verhuurd aan Hoffenheim. Door een breuk in een middenhandsbeentje zit zijn seizoen er evenwel al op. "Terugkeren is voor mij een serieuze optie", zegt Gomes woensdag in De Telegraaf.

"Ik weet niet wat PSV wil, maar ik houd van die club. PSV zit voor altijd in mijn hart", aldus de Braziliaan, die tussen 2004 en 2008 vier keer op rij kampioen werd met de Brabanders. De belangstelling van FC Twente is echter het meest concreet. "Twente heeft bij mijn zaakwaarnemer naar mij geïnformeerd."

De 32-jarige Gomes heeft nog een contract voor een jaar bij Tottenham. Hij denkt dat de Engelse club wil meewerken aan een vertrek. "In deze fase van mijn carrière is geld niet het belangrijkste. En ik heb nog echt iets te bieden. Ik heb nog vijf, zes goede jaren voor de boeg."

"Ik heb geen haast en neem de tijd om de goede beslissing te nemen. Maar eerst moet ik herstellen van mijn blessure", besluit de elfvoudig Braziliaans international, die zijn kwetsuur eerder deze maand opliep. Hij revalideert bij Vitesse.


Gomes wil terug naar Nederland (Foto: Novum)