'Abonnement duurder bij behoud beltegoed'

Als klanten hun belminuten langer willen behouden, gaan de prijzen omhoog. Dat stellen providers KPN en Vodafone in reactie op een voorstel van de Consumentenbond om beltegoed een jaar lang te bewaren. Volgens de bond raken mensen elke maand in totaal 68 miljoen euro aan ongebruikt beltegoed kwijt.

KPN en Vodafone benadrukken in een reactie aan Novum Nieuws dat de providers de houdbaarheid beperken om goed te kunnen inschatten wat de belasting voor het netwerk wordt. "Het is essentieel voor de planning", zegt een woordvoerder van KPN. "Als je ongelimiteerd beltegoed laat oppotten, wordt het kostbaar."

Ook Vodafone stelt dat de prijs van een abonnement is afgestemd op de houdbaarheid van de belminuten. "Als die voorwaarde verandert, gaan de prijzen waarschijnlijk omhoog." Volgens Vodafone is de discussie over houdbaarheid van beltegoed echter 'steeds meer tot het verleden gaan behoren'. Vodafone biedt sinds kort abonnementen aan waarbij onbeperkt kan worden gebeld en er dus geen belminuten meer overblijven.

T-Mobile wilde niet reageren op het voorstel van de Consumentenbond.