FOK! wat een weer... Bewolkt, maar wel zacht

Goedemorgen! Het zal vandaag weer een zachte dag gaan worden, maar de zon heeft het hierbij wel moeilijk. Er is vrij veel bewolking en op een paar plaatsen valt hier wat lichte regen uit. De temperaturen lopen vanmiddag behoorlijk hoog op en liggen tussen de 15 en 22 graden. Heerlijk natuurlijk, maar ik had er toch liever een zonnetje bij gehad.

De wind die gisteren behoorlijk sterk was, neemt vandaag af en draait naar het zuiden toe. Daarmee komt de warme lucht weer even terug in ons land. Na morgen kan er af en toe een spatje regen vallen, maar dat zal niet veel voorstellen. Verder schijnt af en toe de zon. De temperatuursdaling zit er nog steeds aan te komen, echter na het weekend lijkt het weer iets zachter te worden. De wind zoekt aan het einde van de week de noordwesthoek op.

In Spanje lijkt de zomer al begonnen te zijn. Na alle regen van de laatste maanden is de zon daar nu gaan schijnen en op sommige plaatsen is het al 30 graden geworden. De komende zomer zullen er zich waarschijnlijk geen grote problemen voordoen in de droge en hete gebieden. In het noordwesten van het land valt er uiteraard wel af en toe regen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lente-wandeling
Op de eerste warme dag van het jaar maakte qltel een wandeling van 16 kilometer. De wandeling begon bewolkt, maar later klaarde het flink op.


 Lentewandeling2
De bewolking trok rond 15.30 weg en vanaf dat moment kon qltel zijn trui en jas weer in de tas stoppen.