Desisa en Jeptoo winnen marathon Boston

De marathon van Boston is maandag gewonnen door Lelisa Desisa uit Ethiopië en de Keniaanse Rita Jeptoo. Desisa legde de 42,195 kilometer af in 2:10.22 uur. Jeptoo had 2:26.25 uur nodig voor de klassieke afstand. De rolstoelrace werd gewonnen door Hiroyuki Yamamoto uit Japan in 1:25.33 uur en door de Amerikaanse Tatyana McFadden. Zij rolde na 1:45.25 over de streep.

Bij de mannen ging de strijd tussen de 23-jarige Desisa, zijn landgenoot Gebregziabher Gebremariam en de Keniaan Micah Kogo. De drie bleven over uit een grotere kopgroep en Desisa maakte pas in de laatste kilometer het verschil. Kogo werd op vijf tellen tweede, Gebremariam werd weer een tel daarachter derde.

Bij de vrouwen leek de Portugese Ana Dulce Felix op weg naar de eindzege. Ze nam de leiding en liep kilometers lang solo richting Boston. Met nog vijf kilometer te gaan werd ze echter ingehaald door Jeptoo en Felix kwam uiteindelijk pas als negende aan de meet. Messeret Hailu uit Ethiopië (2:26.58) en Sharon Cherop uit Kenia (2:27.01) liepen zich op het podium.