Anne Frank Huis steunt bekritiseerde Bieber

Justin Bieber kan op de steun rekenen van het Anne Frank Huis. De 19-jarige zanger, die afgelopen weekeinde een bezoek bracht aan Nederland, ligt onder vuur om zijn opmerking over Anne Frank. Bieber bezocht het museum vrijdag en schreef in het gastenboek dat hij hoopte dat ze een 'belieber' zou zijn geweest, oftewel een van zijn fans.

"Het Anne Frank Huis was aangenaam verrast om Justin Bieber vrijdag te verwelkomen", laat het museum maandag via zijn Facebook-pagina weten. "We vinden het erg positief dat hij de tijd en moeite heeft genomen om naar ons museum te komen."

De organisatie laat weten dat Bieber 'erg geïnteresseerd' was in het verhaal van het meisje dat wereldberoemd is om haar dagboek dat ze in de Tweede Wereldoorlog schreef. "En hij bleef meer dan een uur. We hopen dat zijn bezoek zijn fans inspireert om meer over haar leven te leren en hopelijk haar dagboek te lezen."

Bieber wist met zijn opmerking internationaal de media te halen. Hij werd bekritiseerd om zijn arrogantie en onwetendheid. Komiek Ricky Gervais kan wel lachen om alle ophef. "Dertig miljoen ongeletterde tienermeisjes zijn nu aan het huilen en zichzelf aan het snijden en vragen Google: wie is die verdomde Anne die Justin zo leuk vindt?"

De Canadese zanger kreeg ook een lading kritiek omdat hij zaterdag ruim een uur te laat met zijn concert in het Arnhemse Gelredome begon. Het stadion wil het management van Bieber laten opdraaien voor de kosten van het vervoer van zijn fans.