Kuipers: "Heb genoten van mooie week"

Scheidsrechter Björn Kuipers kan bijkomen van een drukke week. De arbiter was woensdag in Barcelona en leidde zondag PSV-Ajax. Kuipers floot de kwartfinale van de Champions League tussen Barcelona en Paris Saint-Germain. Zondag stond hij ook bij PSV-Ajax op het veld. "Het was een mooie week. Ik heb genoten. Hoewel ik niks over de wedstrijd van Barcelona mag zeggen, is gebleken dat voor een scheidsrechter twee topduels in één week prima kan."

"Datzelfde geldt voor spelers", zei Kuipers tegen de NOS. De scheidsrechter was tevreden over zijn optreden in Eindhoven. "Er zat veel spanning op bij de spelers. Daarom heb ik het geprobeerd als manager op te lossen, met praten dus. Maar eigenlijk had ik Jeremain Lens geel moeten geven." Ajax claimde nog twee strafschoppen.

Viktor Fischer en Lasse Schöne gingen onderuit in de zestien, maar kregen tot hun ongenoegen geen penalty. "Die eerste was geen strafschop. Omdat Fischer buitensporig kwam protesteren, gaf ik hem wel geel. Schöne werd weliswaar gehinderd, maar ging door en viel daarna pas. Dat vond ik te gemakkelijk", besluit Kuipers.