Verloop Amstel Gold Race stemt Vacansoleil tevreden

Wielerploeg Vacansoleil kijkt met een tevreden gevoel terug op het verloop van de Amstel Gold Race. In de zondag door Roman Kreuziger gewonnen Nederlandse klassieker eindigde kopman Björn Leukemans als zevende. "Het was een zware koers, met een goede uitslag", stelt ploegleider Michel Cornelisse. "We waren nadrukkelijk aanwezig in de finale, hebben die mee kleur gegeven."

De zevende plaats van Leukemans was de derde toptienklassering in vier eendaagse World Tour-koersen. Volgens Cornelisse presteert zijn ploeg daarmee naar behoren. "We hebben geen Sagan of Cancellara in onze ploeg", zegt hij. "We zijn er elke keer, maar we moeten een keer geluk hebben."

Rob Ruijgh kwam ten val, maar hield daar op het oog geen ernstige schade aan over, al was hij flink geschaafd en was zijn heup flink beurs. "Vallen hoort bij de koers, maar ik baal ontzettend. De Amstel Gold Race is een heel mooie koers, maar het zit mij er niet altijd mee. Mijn benen waren goed en ik had Leukemans graag aan een podiumplaats willen helpen."