[FA Cup] Man. City ten koste van Chelsea naar finale

Manchester City heeft de finale van de FA Cup bereikt. Op bezoek bij Chelsea, zegevierde de bekerwinnaar van 2011 met 1-2. In de eindstrijd is Wigan Athletic tegenstander.De Citizens maken grote kans op herhaling van het kunstje uit 2011. Toen won de regerend landskampioen de finale van Stoke City. Nu is Wigan (in de competitie in degradatienood) opponent, nadat Chelsea zondag in het Wembley stadion opzij is gezet.

City komt tien minuten voor rust op 0-1. De niet onomstreden Samir Nasri, voor de verandering eens in de basis, vanuit de kluts valt de bal voor de voeten van de Fransman die binnenschiet. Die stand is terecht. Chelsea lijkt onder de indruk van de club uit Manchester die de beste kansen heeft.

Nog maar net uit de rust verdubbelt Sergio Agüero de score voor de Citizens. De kleine Argentijn kopt de voorzet van Gareth Barry achter Petr Cech. Daarna komt Chelsea met een offensief dat kansen oplevert voor Juan Mata en Ramires. Doelman Costel Pantilimon voorkomt de aansluitingstreffer.

In de 66e minuut is het wel raak: Demba Ba maakt 1-2, de Senegalees volleyt de bal langs Pantilimon. Verder dan dat komt Chelsea niet, hoewel David Luiz nog een kans op 2-2 krijgt. Yaya Touré laat in de extra tijd de kans op de beslissing liggen, maar City gaat naar de finale als topfavoriet. Chelsea kan een prijs vergeten.