FOK! wat een weer... De eerste warme dag

Goedemorgen! Als het even meezit kunnen we vandaag de eerste warme dag van het jaar in de boeken schrijven. Toch moet de bewolking dan wel op tijd oplossen. In het noorden kan dat wel iets langer gaan duren dan in het zuiden. Als de zon doorbreekt dan loopt de temperatuur heel snel op.

Vanmiddag verwacht ik op veel plaatsen dan ook perioden met zon en zeker in Brabant en Limburg kan de temperatuur tot iets boven de 20 graden oplopen. Als de bewolking langer blijft hangen, dan wordt het niet warmer dan 12 of 13 graden. Deze kans is dus het grootst in het noorden van ons land. Overigens valt er uit die bewolking ook nog wat lichte regen. De zuidenwind is matig van kracht.

Ik betwijfel tot op dit moment nog steeds of iedereen wel een schitterende zondag zal gaat meemaken. Het is in de praktijk vaker voorgekomen dat het in dit jaargetijde nog wel eens heel anders loopt, dan dat er verwacht wordt. Ik blijf daar altijd voorzichtig mee en morgen weten we of dat terecht is geweest.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Tussen de bomen...
Zie de zon schijnt door de bomen! KlapMongeaul maakte deze foto in de bossen van Eemnes.