[JL] Volendam doet uitstekende zaken

FC Volendam heeft vrijdagavond zijn leidende positie in de Jupiler League verstevigd. De koploper van de Eerste Divisie won zelf in eigen huis met 3-0 van nummer twee Helmond Sport en zag ook zijn andere concurrenten Sparta Rotterdam en MVV punten verspelen.

Volendam maakte indruk in de topper tegen Helmond Sport. Brandley Kuwas zorgde na negentien minuten voor de verdiende openingstreffer. Hoewel het kansen voor de thuisploeg bleef regenen, duurde het tot de 57e minuut voordat Jack Tuyp de marge verdubbelde. In de slotfase bepaalde Michiel Kramer de eindstand op 3-0. Volendam zette door de zege Helmond Sport op drie punten en heeft bovendien nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Nummer drie Sparta Rotterdam stelde bij het debuut van Henk ten Cate teleur met een doelpuntloze remise tegen Fortuna Sittard. Daarmee kwamen de Rotterdammers nog goed weg. Prince Rajcomar miste na een uur spelen een strafschop, nadat verdediger Henk Dijkhuizen even daarvoor met rood van het veld was gestuurd. Sparta zag de achterstand op koploper Volendam oplopen tot vier punten.

Ook nummer vijf MVV liep averij op. Het thuisduel tegen FC Dordrecht ging met 5-2 verloren. Jeffrey Rijsdijk en Adnan Alisic brachten de bezoekers al snel op 0-2. Antonio Stankov tekende vervolgens voor de aansluitingstreffer, maar door een eigen goal van Cor Gillis kwam de marge toch weer op twee. In de slotfase scoorden Adnan Alisic en Lars Veldwijk nog. MVV lijkt met een achterstand van acht punten op Volendam gezien voor de titel.

Gianluca Maria blonk uit in de 4-1 zege van FC Eindhoven op FC Emmen. Hij tekende tussen de veertiende en twintigste minuut voor een glaszuivere hattrick. FC Oss won in eigen huis met 2-0 van Excelsior.