Kwartfinale eindstation voor Haase in Casablanca

Robin Haase is vrijdag uitgeschakeld op het ATP-toernooi in Casablanca. De 26-jarige Hagenaar verloor in de Marokkaanse havenstad de kwartfinale van Martin Klizan uit Slowakije, de nummer drie van de plaatsingslijst. Haase, zelf als zevende ingeschaald, ging in twee sets onderuit: 5-7 en 1-6.

Haase ging vol vertrouwen de wedstrijd in. Twee eerdere ontmoetingen met Klizan had hij immers gewonnen. Aanvankelijk was er ook weinig reden tot bezorgdheid voor de mondiale nummer 53. De eerste elf games verliepen 'op serve', waarbij de enige breekkans voor Haase was. Bij 5-6 sloeg de Slowaak op zijn eerste breakpoint wel direct toe, waardoor hij op voorsprong kwam.

De beste tennisser van Nederland was duidelijk van slag, want binnen een mum van tijd keek hij in het tweede bedrijf tegen een 0-3 achterstand aan. Die schade wist Haase niet meer te repareren.

Klizan, op de wereldranglijst 21 plekken hoger genoteerd, stuit bij de laatste vier op de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (2). De andere halve finale gaat tussen de Zwitser Stanislas Wawrinka (1) en Tommy Robredo uit Spanje.