Anti-Thatcherlied probleem voor BBC

De BBC weet nog niet of een anti-Margaret Thatcherliedje op de radio wordt gespeeld. Het nummer Ding Dong! The Witch Is Dead wordt sinds de dood van de voormalige Britse premier, afgelopen maandag, volop gedownload. De omroep weet echter nog niet of het nummer zondag in de Official Chart Show ook daadwerkelijk gedraaid wordt.

Tegenstanders van Thatcher riepen na haar dood iedereen op het nummer uit de film The Wizard of Oz, uit 1939 te downloaden. Daardoor belandt het nummer naar verwachting in de top vijf van de hitlijst. "Meningen zijn verdeeld over of een liedje dat centraal staat in de anti-Margaret Thatchercampagne gespeeld moet worden in de Official Chart Show van deze week", laat de BBC weten.

Judy Garland zingt het nummer in The Wizard of Oz na de dood van de slechte heks uit het oosten. In 1977 weigerde de BBC God Save the Queen van de Sex Pistols te spelen toen koningin Elizabeth haar jubileum vierde.

Een woordvoerder van Radio 1 laat weten dat er pas een beslissing wordt genomen als de definitieve hitlijst er is. Thatcher, die op 87-jarige leeftijd overleed aan een beroerte, kreeg veel kritiek omdat ze met haar politiek sociaal zwakkeren in de kou zou hebben laten staan.