Poulsen in basis om Toivonen te beteugelen

Frank de Boer gaf vrijdag al een deel van zijn opstelling prijs voor de topper tegen PSV. Christian Poulsen keert terug, terwijl Chiel Kramer de tweede doelman wordt.

Door de schorsing van Kenneth Vermeer neemt Jasper Cillissen zondag plaats onder de lat. “Ik ben heel positief over Cillissen”, aldus De Boer vrijdag tijdens de persconferentie in Amsterdam. “Hij heeft zich goed ontwikkeld, alleen heeft hij de pech dat hij een goede doelman voor zich heeft. Kenneth was dit seizoen een stabiele factor en ik had geen reden te wijzigen. Dat is moeilijk voor een doelman met ambities als Jasper. Ik ben blij dat hij zijn stinkende best blijft doen. We weten dat hij volgend seizoen misschien wel eerste doelman wil zijn.”

Frank de Boer verkoos de 21-jarige Chiel Kramer van Jong Ajax, wiens contract na dit seizoen niet wordt verlengd, boven Peter Leeuwenburgh (19) als tweede doelman. “Kramer maakt het hele jaar al een stabiele indruk op de training. Hij is een goede doelman die rust uitstraalt.”

De selectie van Ajax is dezelfde als afgelopen zondag tegen Heracles, met uitzondering van Vermeer. De basisopstelling is anders. Niet Lasse Schöne maar Christian Poulsen staat centraal op het middenveld, mede om Ola Toivonen op te vangen, zei De Boer. “Een speler met zoveel ervaring weet wat er in zo’n wedstrijd wordt gevraagd.”