'Volgend hockeyseizoen wordt een gedrocht'

Madeleine Buise, voorzitter van de Hockey Hoofdklasse CV, laat in het Eindhovens Dagblad de plannen doorschemeren over het competitieprogramma van volgend seizoen. OZ-bestuurder Harry van Hout is kijkt uiterst sceptisch naar het hockeyjaar 2013-2014.

Volgens de krant willen bondscoaches die met hun team deelnemen aan het WK in Den Haag minstens vijf weken voorbereidingstijd. Het mondiale hockeykampioenschap begint op 31 mei, waardoor in dat geval het competitieschema in een kortere periode moet worden gespeeld. Mogelijk wordt een play-off-wedstrijd per ronde geschrapt, waardoor tijd wordt bespaard.  "De play-offs bestaan nu telkens uit drie duels, maar twee kan ook", stelt Buise. "Dat weten we uit ervaring."

"Dat de competitie een gedrocht wordt, is een gegeven", geeft Buise toe. "Dat zien we al een tijdje aankomen met z'n allen. Iedereen zal concessies moeten doen." Volgens het ED worden er meer dubbelweekenden afgewerkt, waarop ook op vrijdag wordt gespeeld. "Je hebt dan minder toeschouwers en dus inkomstenderving, omdat andere teams niet spelen. De pr-waarde is ook minder. De NOS komt bijna nooit naar die duels", aldus Van Hout. "Het wordt sowieso een draak van een competitie."