Animal Crossing heeft regionale feesten

Uit een nieuwe editie van Iwata Asks blijkt dat Animal Crossing: New Leaf veel regionale gewoontes bevat. Deze gewoontes komen alleen voor als je in dat land woont. 

"Voor dit spel hebben we gewoontes voor de overzeese markt toegevoegd, terwijl we gewoontes voor de Japanse versie toegevoegd hebben die alleen  Japanse mensen zouden begrijpen, zoals het gooien van bonen en het eten van een sushi roll met het gezicht naar een bepaalde richting, dat als geluk beschouwd wordt op Setsubun", zegt co-director Aya Kyogoku.

In de Japanse versie van Animal Crossing: New Leaf eten alle dieren in je dorp sushi op Setsebun, en met het gezicht in de juiste richting. Dit soort details zitten ook in gewoontes van niet-Japanse feesten. "Dus op Oudejaarsavond eten wij boekweit noodels, maar spelers buiten Japan delen deze gewoonte niet", voegt ze toe.

"We onderzochten wat mensen in andere landen doen met Nieuwjaarsavond, en spraken ook met onze staf in andere landen. Op sommige plekken eten ze toast met champagne en in andere landen eten ze een dozijn druiven. Er is een gewoonte in Spanje dat ze een dozijn druiven eten op Oudejaarsavond."

Mede-director Isao Moro geeft aan dat het Spaanse Nintendo-team de druiven aangevraagd heeft bij dit feest. Maar omdat de Japanners zelf zoiets nog nooit hadden gezien wisten ze niet hoe de druiven bijvoorbeeld geserveerd werden. Met sketches en het Spaanse team zijn ze er uitgekomen. Het is niet zo dat je bijvoorbeeld de druiven of het sushi eten hoeft te missen als je ergens anders het spel speelt. Als je een dorp bezoekt rond die tijd kun je ze ook kopen in het plaatselijke winkeltje.

In deze Iwata Asks staat nog veel meer, bijvoorbeeld waarom je burgemeester bent geworden, waarom je de klok niet stiekem hoeft te verzetten om toch de dingen te doen die je wil doen en hoe Nintendo er voor gezorgd heeft dat je dorpjes zonder gevolgen voor die burgemeester kunt bezoeken. Animal Crossing: New Leaf komt 14 juni uit op Nintendo 3DS.