Bouma: "Moest wennen aan jonge knapen"

De huidige selectie van PSV is de voorbije maanden een flinke dosis kritiek ten deel gevallen. Wilfred Bouma bekent moeite te hebben met het incasseringsvermogen van teamgenoten.

Dat doet de ervaren verdediger in gesprek met Voetbal International. Met name het gedrag van de jongere spelers deed zijn wenkbrauwen fronsen. "Ik heb na mijn terugkeer uit Engeland erg moeten wennen aan de manier waarop de jonge knapen zich in de groep opstelden", zegt hij in het weekblad.

"In deze groep zit echt wel wat corrigerend vermogen", vervolgt Bourma. "Alleen niet zo veel als zeven, acht jaar geleden. Ik had vroeger regelmatig een weerwoord als een van de ervaren spelers mij op m'n donder gaf. Ik besefte wel heel goed dat je op een bepaald moment je mond moest houden en moest luisteren. Correctie moet je toelaten."

Bouma merkt een verschil tussen het incasseringsvermogen van vroeger en dat van tegenwoordig. "Ik merk dat in deze tijd spelers moeite hebben om onderscheid te maken tussen een vervelende opmerking en opbouwende kritiek. Dat is jammer. We willen alleen maar zoveel mogelijk prijzen winnen."