Wegpiraat van A2 geplukt

Een automobilist die zo slingerde dat hij alle rijstroken van de A2 nodig had, is dinsdagavond van de snelweg geplukt. De wegpiraat, die allerlei gevaarlijke capriolen uithaalde, was vermoedelijk onder invloed van drugs en had lange tijd niet in de gaten dat agenten verwoede pogingen ondernamen hem tot stilstand te brengen.

Een agent zag de 36-jarige man uit Schermerhorn in zijn vrije tijd over de A2 bij Utrecht richting het zuiden rijden. De man had de hele breedte van de weg nodig, aldus de politie. Bij Vianen zagen gewaarschuwde agenten hem ook rijden.

De agenten gingen voor de auto rijden en maanden de bestuurder de politie te volgen. De automobilist reageerde daar niet op en reed al slingerend de uitvoegstroken naar de A27 op, waarbij hij volgens de politie bijna een auto raakte. Agenten maanden hem tot stoppen, maar in plaats daarvan haalde de automobilist de politiewagen in.

Op het laatste moment stuurde de automobilist zijn wagen toch weer de A2 richting Den Bosch op. Daarbij haalde hij via de vluchtstrook een vrachtwagen in. De agenten zetten hun zwaailichten aan, maar ook daarop reageerde de man niet. Verschillende automobilisten moesten uitwijken voor de man, die zo slingerde dat hij vier rijstroken nodig had. Hij schampte een vangrail, maar wist zijn auto toch op de weg te houden.

De agenten haalden de man in en deden ook hun sirene aan. De automobilist presteerde het nog een paar honderd meter door te rijden. Pas toen agenten pal naast hem gingen rijden, drong het 'kennelijk' tot hem door dat hij moest stoppen, wat hij deed op de vluchtstrook.

De man bleek niet dronken te zijn. Van de man, die zelf aangaf dat hij oververmoeid was, is op een politiebureau bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed van drugs was. De uitslag van die test laat een paar weken op zich wachten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.