Rocksteady heeft vertrouwen in Batman Origins

Rocksteady Studios is blij om Batman: Arkham Origins uit handen te geven. De studio Warner Bros. Montreal is bezig met het spel, is gisteren bekendgemaakt.

Sefton Hill, de director van de eerste twee delen uit de Arkham-franchise vertelt dat hij gelooft in het nieuwe team. "Rocksteady is blij om te zien dat WB Games Montreal de prequel van de Arkham-franchise ontwikkelt", zei hij. "We hebben er vertrouwen in dat dit getalenteerde team een fantastische ervaring gaat maken, om zo de oorsprong van de Arkham-universum tot leven te brengen."

Eric Holmes, creative director van Batman Arkham Origins, vindt dat een spel dat over het begin van de carrière van Batman als een misdaadbestrijder gaat, de studio een kans geeft de personages en dynamiek een andere insteek te geven. "Het geeft ons de kans om dingen een beetje te vernieuwen. Personages, ideeën, de dynamiek tussen Batman en andere personages, en ook de wereld", zei hij. "Batman is niet personage geworden die wij kennen en zeer vertrouwd mee zijn geraakt."

Batman: Arkham Origins komt uit op pc, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 op 25 oktober. Batman: Arkham Origins Blackgate komt naar Nintendo 3DS en PlayStation Vita.

Waar Rocksteady dan aan werkt blijft gissen. Er zijn geruchten over een Batmanspel dat zich in de Silver Age van de comics afspeelt, maar Warner en Rocksteady houden de lippen stijf op elkaar.

GameInformer