Website voor zaken in ontwikkelingslanden

Bedrijven die zaken willen doen in ontwikkelingslanden wordt het steeds makkelijker gemaakt. Dat is in ieder geval de bedoeling van de website Ondernemeninontwikkelingslanden.nl die woensdag online is gegaan.

De website heeft als doel informatie en ervaringen uit te wisselen over zakendoen in opkomende markten in ontwikkelingslanden zoals Ethiopië, Bangladesh en Colombia. "De site bundelt expertise die Nederland rijk is over tientallen ontwikkelingslanden", aldus een woordvoerster.

Achter de website werken overheid, ontwikkelingsorgansiaties en brancheorganisaties gericht op ondernemers met elkaar samen. De portal werd woensdag online gezet door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland en directeur Alexander Kohnstamm van Partos (branchevereniging van ontwikkelingsorganisaties).

"Overheid, bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties zijn het zeker niet altijd eens, maar hierover wel: er zijn enorme kansen voor Nederlandse ondernemers in ontwikkelingslanden. Bovendien staan de deuren vaak wagenwijd open voor het Nederlandse bedrijfsleven vanwege onze ontwikkelingsrelatie met het land. Het is belangrijk dat we naast de investeringen in sociale sectoren ook duurzame economische ontwikkeling stimuleren", zegt Kohnstamm.

Website voor zaken in ontwikkelingslanden
Website voor zaken in ontwikkelingslanden (Foto: ANP)