FOK! wat een weer... Plaatselijk wat regen.

Goedemorgen! De titel zegt het eigenlijk al: er kan wat regen vallen. Het lijkt er wel op dat dit vooral in het zuiden van het land gaat gebeuren. De regen trekt wel verder naar het noorden toe, maar het is mogelijk dat de activiteit er grotendeels uit gaat. Het noorden en de Wadden zouden het zelfs helemaal droog kunnen houden.

Wat er ook meespeelt is de droge luchtlaag. De radarbeelden zouden kunnen aangeven dat het bij jou al regent, terwijl dat in de praktijk nog niet zo is. Er gaat wel wat vallen, maar de hoeveelheden lijken beperkt te blijven. Als de neerslag de droge luchtlaag doorbreekt, dan kan het ook even flink doorregenen en sluit ik zelfs een enkele onweersklap niet helemaal uit. Over het algemeen ligt de temperatuur rond de 10 graden. Op de Wadden wat lager en in het zuiden iets hoger. Er waait een matige oost- tot zuidoostenwind.

Hieronder een aantal foto's waarop te zien is dat de lente nu toch echt aan het ontwaken is. Veel dank hiervoor aan ADQ en Qltel.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar [email protected] onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Tjiftjaf
Een zeer fraaie foto van een Tjiftjaf, gemaakt door ADQ in de duinen van Solleveld en dat is bij Den Haag. Volgens ADQ is de lente nu echt begonnen!

 Narcissen
ADQ zag vervolgens ook dit bosje Narcissen en op deze foto zie je de lente en de herfst tegelijkertijd.

Rhodondendron
Bij qltel in de tuin ontwaakt de natuur ook. Deze Rhodondendron staat op het punt om uit te komen.

Wilg
En ook de wilg begint zich te roeren. De natuur laat zich zien op alle foto's!