Na 22 jaar weer professioneel snooker in Nederland

Voor het eerst sinds 22 jaar wordt er weer een professioneel snookertoernooi georganiseerd in Nederland. Dit blijkt uit de voorlopige jaarkalender die World Snooker heeft gepubliceerd. Op 18 t/m 21 juli wordt er in Rotterdam een toernooi georganiseerd in het kader van de European Tour. Details over het toernooi zijn niet bekend gemaakt. 

In 1991 werd er ook al eens een profeesioneel snookertoernooi georganiseerd. Destijds werd dat toernooi gewonnen door Tony Jones. De European Tour doet in november ook het Belgische Antwerpen aan. De winnaar van een European Tour-toernooi vangt 25.000 euro. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het prijzengeld van het huidige seizoen. 

In totaal zijn er komend seizoen twaalf grote toernooien, dit seizoen waren dat er nog maar negen. De totale prijzenpot stijgt van 6,4 miljoen Engelse pond(7,5 miljoen euro) naar minimaal acht miljoen Engelse pond(9,4 miljoen euro). Het kwalificatiesysteem voor de toernooien gaat ook op de schop. In negen van de twaalf rankingtoernooien zullen alle 128 professionele snookerspelers in de eerste ronde instromen. Nu is alleen de top zestien op de ranking zeker van alle toernooien en moet de rest één of meerdere kwalificatiewedstrijden spelen. 

Ook zal seizoen 2013/2014 het laatste seizoen zijn dat er een puntensysteem wordt gehanteerd voor de ranking. Na dat seizoen zal er worden overgestapt op een ranking gebasseerd op het prijzengeld. Het nieuwe seizoen begint op 24 mei met de Wuxy Classic in China. Het huidige seizoen wordt komende maand afgesloten met het WK in Sheffield. Ronnie O'Sullivan zal zijn rentree maken om zijn titel te verdedigen.