Castaignos: "Ben commotie wel gewend"

Luc Castaignos scoorde dit seizoen tien keer voor FC Twente, maar de spits krijgt vaak de nodige kritiek over zich heen. Castaignos trekt zich er niets van aan.

De 20-jarige spits kwam vorig jaar zomer naar FC Twente, nadat hij een jaar bij Internazionale onder contract stond. In de Serie A kwam Castaignos tot zes optredens. De Italiaanse topclub nam de jongeling over van Feyenoord, voor wie hij in het seizoen 2010/11 vijftien doelpunten maakte in 34 competitiewedstrijden.

De verwachtingen waren hooggespannen bij zijn komst in Enschede. De topvorm heeft Castaignos nog niet te pakken. Maar hij maakt zich niet druk. "Al vanaf mijn zestiende is er veel commotie rondom me geweest, dus ik ben het wel gewend", zei de spits tegen De Telegraaf. In de voetbalwereld kan alles snel veranderen weet hij.

Als Twente volgend seizoen weer meedoet om de landstitel, zal de kritiek afnemen. "Dan is alles anders, ook rondom mij, want zo relatief is de voetbalwereld. Daar ben ik me inmiddels al wel bewust van. Ik heb vorig jaar een mooi avontuur beleefd in Italië en moet hier gewoon helemaal opnieuw beginnen. En ik ben gelukkig hier."