Jordania had titelrace niet verwacht

Merab Jordania kan zijn geluk niet op nu Vitesse in het derde seizoen onder de Georgiër al meedoet om de landstitel. Het gaat de Arnhemse club voor de wind.

Vitesse opende maandag op Papendal een fonkelnieuw trainingscomplex, dat de club weer een stap dichter bij de top moet brengen. Die top is echter al binnen handbereik, want Vitesse staat momenteel drie punten achter op koploper Ajax. "We hebben een kans. Dit is een prachtige competitie, met heel veel spanning", aldus Jordania tegen Omroep Gelderland.

Bij zijn aantreden in 2010 werd er in Arnhem hoog van de toren geblazen en zou de ploeg binnen enkele jaren meedoen om de titel. Dat dit in 2013 al een feit kan zijn, ontsteeg ook Jordania's verwachtingen. "Ik had niet verwacht dat we nu al mee zouden doen om het kampioenschap."

"De volgende stap is om dit vol te houden en dat we kunnen blijven vechten met clubs als Feyenoord, Ajax en PSV. Natuurlijk is Europees voetbal ook belangrijk. Maar ik kijk eerst naar de top van Nederland. Dit is pas het begin. Ik ben er heel trots op wat we hier hebben neergezet. Het is essentieel voor de toekomst van Vitesse en onze ambities", besluit de Georgische zakenman.