Burgemeester betreurt twist slachtoffers Tristan

Burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn vindt het vreselijk dat een tweedeling is ontstaan in de groep slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof dinsdag twee jaar geleden. Dat schrijft hij op zijn website.

Tristan van der V. schoot op 9 april 2011 in winkelcentrum de Ridderhof zes mensen dood voordat hij een einde aan zijn eigen leven maakte. Een deel van de slachtoffers en nabestaanden is ontevreden over de manier waarop met de schuldvraag is omgegaan en over de nazorg. Ze vragen om een schadeloosstelling.

"Dat deze gevoelens bij een deel van de lotgenoten heerst is niet iets waaraan je schouderophalend voorbijgaat", schrijft Eenhoorn. "Tegelijkertijd zijn er, die niet bij de acties van deze groep betrokken willen zijn." Eenhoorn zegt dat deze 'tweedeling' hem erg raakt. "Want allen, die de gevolgen van het schietdrama ondervinden, hebben recht op aandacht en de noodzakelijke begeleiding."

Dinsdag wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden van het schietdrama. Eenhoorn heeft gemerkt dat een groot aantal daaraan niet meedoet. "Vooral omdat ze gekozen hebben en dat ook konden, om naar de toekomst te kijken."