[Premjer Liga] Hiddink wacht nog steeds op zege in 2013

FC Anzhi is nog niet in topvorm dit kalenderjaar. De ploeg van Guus Hiddink wacht op de eerste overwinning in 2013. Ook bij hekkensluiter Alania Vladikavkaz liep het niet goed. Trainer Hiddink zag Anzhi niet scoren (0-0). "Ik hou er niet van, maar dit keer was duidelijk dat het geluk niet aan onze kant stond. Ik denk dat we dicht bij een zege waren. We hebben kansen gecreëerd, de paal en de lat geraakt", zei de Nederlander volgens Voetbal International. De titelkansen zijn inmiddels verder afgenomen.

De voorronde Champions League lijkt ook uit beeld te verdwijnen. Hiddink pakt twee punten uit vier duels. "We zijn nog in de race voor de Champions League. Inderdaad moeten we punten gaan pakken, maar ik noch mijn spelers zijn de motivatie verloren om te strijden voor een plek voor dat toernooi. Iedereen smacht naar winst."

"Het is ook goed om te bedenken waar we stonden, waar we vandaan komen en wat ons pad kruiste om weg te komen uit de lagere divisies", aldus Hiddink. Sinds 2009 speelt Anzhi op het hoogste niveau. "Het groeiproces gaat altijd met ups en downs. We zitten nu in een dalletje en daar moeten we uit zien te klimmen", zei Hiddink.