Roep om vertrek burgemeester Meerssen

Inwoners van Meerssen en omgeving willen dat waarnemend burgemeester Hans Schmidt (VVD) opstapt. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd manifest en bijbehorende petitie van de werkgroep Democratisch Herstel Meerssen. De petitie is inmiddels 250 keer ondertekend.

In de Limburgse gemeente is het al enige tijd onrustig sinds de zelfmoord van wethouder Jo Dejong. Hij maakte een einde aan zijn leven nadat hij hevige kritiek kreeg omdat hij een collega tijdens een carnavalsfeest een tongzoen gaf. Na zijn dood werden diverse wethouders bedreigd en stapten al enkele ambtenaren op.

De werkgroep roept Schmidt op 'zich te beraden over zijn positie en zich af te vragen of hij de juiste persoon is om leiding te geven aan het gemeentebestuur in deze moeilijke periode.' Verder wordt de gemeente gevraagd helderheid te verschaffen over de gang van zaken rond de kwestie Dejong en wat er voor zijn dood precies is gezegd in besloten vergaderingen.

De gemeente Meerssen liet eerder deze week weten dat er een commissie komt die de kwestie gaat onderzoeken. De commissie moet ook een plan maken waarmee de politieke stabiliteit weer kan worden hersteld.