Noord-Koreaanse sites gehackt

Hackers hebben in enkele sites van de Noord-Koreaanse regering ingebroken. De Noord-Koreaanse site Uriminzokkiri.com en de Twitter- en Flickr-accounts van het regime stuurden donderdag niet langer de gebruikelijke regeringsgezinde informatie de wereld in.

In plaats van foto's van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un op bezoek bij militairen, verscheen op de Flickr-pagina van Noord-Korea een bewerkte foto van Kims gezicht met een varkenssnuit en een afbeelding van Mickey Mouse op zijn borst. Eronder stond 'Hij bedreigt de wereld met langeafstandsraketten en nucleaire wapens. Hij verspilt geld terwijl zijn bevolking van de honger omkomt.' In een ander bericht stond 'Wij zijn Anonymous' in witte letters tegen een zwarte achtergrond. Anonymous is een hacktivistengroep.

In een verklaring die van de hackers zou zijn, stond dat de gegevens van zeker vijftienduizend gebruikers van Uriminzokkiri zijn achterhaald. De site was donderdag niet bereikbaar. Op het Twitter-account verschenen berichten met de woorden 'Gehackt' en 'Tango Down', met een link naar de Flickr-pagina.

De spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea en diens bondgenoten zijn de afgelopen dagen flink opgelopen. Noord-Korea heeft gedreigd met een aanval met kernwapens op de VS en een (langeafstands)raket naar de oostkust verplaatst.