Smeets presenteert Avondetappe opnieuw

Liefhebbers van Mart Smeets kunnen deze sportzomer hun hart ophalen, want de 66-jarige presentator heeft besloten om ook dit jaar de uitzendingen van het NOS-programma De Avondetappe te gaan verzorgen. De show voor liefhebbers van de Tour de France is al sinds 2003 op televisie.

Smeets kondigde in 2011 aan er een punt achter te willen zetten, maar presenteerde vorig jaar gewoon De Avondetappe. Opnieuw kondigde de Haarlemmer zijn afscheid aan, maar hij komt hier nu wederom op terug. Dit seizoen zullen journalisten Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp als vaste gasten aan gaan schuiven.

Wel zal de show een minder 'romantische' opzet gaan krijgen. De recente dopingbekentenissen van onder meer Michael Boogerd en Lance Armstrong hebben hieraan bijgedragen. Smeets denkt naar eigen zeggen steeds aan doping als hij naar het wielrennen kijkt, maar aan weigeren heeft hij niet gedacht toen hem gevraagd werd om De Avondetappe opnieuw te gaan presenteren. "Het zal minder vrijblijvend zijn. De onderwerpen zullen meer zijn toegespitst op hoe wij nu naar het wielrennen kijken."