[CL] Uitslagen Champions League (03-04-2013)

Vandaag werden twee kwartfinales afgewerkt in de Champions League.Galatasay ging op bezoek bij Real Madrid terwijl Málaga Borussia Dortmund ontving. Hieronder de verslagen van deze duels.

Real Madrid - Galatasary

Real Madrid staat met één been in de halve finale van de Champions League. In Bernabéu werd Galatasaray met duidelijke cijfers opzij gezet: 3-0.

Hoewel de Turkse club zich voorafgaand aan het duel strijdvaardig toonde, werd al snel duidelijk dat er niks te halen viel in het Estadio Santiago Bernabéu. Real was oppermachtig, combineerde er lustig op los en had in de eerste helft al een voorsprong van vier of vijf doelpunten op kunnen bouwen. Al na negen minuten kwam de ploeg van trainer José Mourinho op voorsprong. Na een snelle combinatie tussen Karim Benzema en Mesut Özil werd Cristiano Ronaldo vrijgezet voor Galatasaray-doelman Fernando Muslera.

De Portugese vedette bleef ijskoud en lobte de bal langs de Uruguayaanse goalie: 1-0. Het publiek, dat voor een groot gedeelte uit meegereisde Turken bestond, ging er eens goed voor zitten. Vooral de ijverige Angel Di Maria stond veelvuldig aan de basis van gevaarlijke Real-aanvallen, maar het duurde tot de 29ste minuut voordat De Koninklijke voor de tweede keer toesloeg. Benzema kreeg na een hoge voorzet van Michael Essien plotseling een vrije schietkans en toonde zich een echte spits: 2-0. Vanaf dat moment sloop even de scherpte uit het Madrileense sterrenensemble.

Vlak voor rust kreeg Galatasaray via Emmanuel Eboué een grote kans om terug te keren in het duel, maar de verdediger schoot hard op de voeten van Diego Lopez. Het was de eerste echte mogelijkheid voor de Turkse bezoekers, dat ondanks de aanwezigheid van Wesley Sneijder en Didier Drogba teleurstelde. Eerstgenoemde speler werd na een helft gewisseld door trainer Fatih Terim. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, al nam Real flink wat gas terug. Pas nadat Benzema werd vervangen door Gonzalo Higuaín leek het tempo weer omhoog te gaan.

De Argentijn zorgde twintig minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. Uit een fraai aangesneden vrije trap van Xabi Alonso werd Muslera met een harde kopbal voor de derde keer geklopt (3-0). Met die uitslag lijkt Real zich geen zorgen meer te hoeven maken voor de return in Istanbul. Heksenketel of niet, drie doelpunten te maken tegen een solide defensie als die van Real lijkt een schier onmogelijke opgave voor de ploeg van Terim.

Málaga - Borussia Dortmund

Málaga en Borussia Dortmund kwamen niet tot scoren in La Rosaleda, waardoor de return volgende week nog helemaal open ligt. Beide ploegen kregen echter veel kansen.

De twee teams maakten er voor rust een zeer vermakelijke wedstrijd van. Málaga probeerde de bezoekers het spel op te leggen, maar de Duitsers speelden bij vlagen uitstekend onder de druk uit. Dit leverde twee enorme kansen op voor Mario Götze, maar het talent faalde tweemaal oog in oog met doelman Willy Caballero. Aan de andere kant kwam Javier Saviola twee keer gevaarlijk voor het doel, maar schoot hij de bal in het zijnet en kwam hij bij de tweede poging een teenlengte te kort om de bal in te glijden.

Bij de thuisploeg was de jonge Isco de inspirator. Met zijn dribbels drong hij de Duitsers veelvuldig naar achteren, maar in de omschakeling bleef Dortmund gevaarlijk. Spits Robert Lewandowski liet vanavond zien een goede techniek te hebben, maar was voor rust in de afronding juist wat slordig. Daar waar dat meestal andersom is. Ook na rust werd de pool in stelling gebracht, ditmaal door Götze, maar wederom was de afronding dramatisch.

Vervolgens kreeg ook Götze nog een kans, maar zijn schot na een mooie steekpass van Ilkay Gündogan scheerde voorlangs. De spanning steeg in La Rosaleda, maar daarmee daalde het spelpijl. De twee ploegen werden onrustiger en slordiger, waardoor de kansen uitblijven in de tweede helft. Manuel Pellegrini en Jürgen Klopp besloten ruim een kwartier voor tijd om te wisselen, maar dit kwam de wedstrijd al helemaal niet ten goede.

In de slotfase hoopte Pellegrini met onder meer Roque Santa Cruz meer stootkracht in zijn ploeg te krijgen, maar de defensievan Dortmun bleef ook richting het einde op de been. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0, met wederzijds goedvinden. Málaga zal blij zijn dat er geen tegendoelpunten zijn geïncasseerd en Dortmund hoopt de klus volgende week in eigen huis wel te klaren. Het duel in Westfalen ligt dus nog volledig open.