Bekladding WK-parcours was kunstproject provincie

De bekladding van het parcours van het WK wielrennen in Valkenburg blijkt een kunstproject van de provincie Limburg te zijn geweest. Dat heeft een woordvoerder van de provincie Limburg bevestigd volgens L1.

Vorig jaar september bleek het parcours daags voor de start van het WK over de lengte van enkele kilometers beklad met verf. Ondanks een intensieve speurtocht van de politie werden de daders nooit gevonden. Het verwijderen van de verf kostte een ton.

Nu is bekend geworden dat de bekladding van het parcours een kunstproject was van een aantal studenten van de kunstacademie. In opdracht van de daartoe bevoegde ambtenaar van de provincie besloten ze het parcours te beschilderen met de kleuren van de regenboog. Dit omdat de winnaar van het WK de regenboogtrui ontvangt.

Toen eenmaal bleek dat het kunstproject verkeerd uitpakte besloten alle betrokkenen hun mond te houden. Het is nog onduidelijk waarom verder niemand binnen het provinciehuis op de hoogte was van de actie. De provincie weigert verder commentaar te geven.

In een schrijven van gouverneur Bovens aan de leden van Provinciale Staten staat dat het complex wordt om de schoonmaakkosten te verhalen. Gezien de indirecte betrokkenheid van de provincie zijn de nadelen groter dan de voordelen/baten.