Nederlandse dwaalt dagen door Nieuw-Zeeland

Een 43-jarige Nederlandse vrouw heeft drie dagen in de wildernis van Nieuw-Zeeland doorgebracht nadat ze was verdwaald tijdens een bergtocht. Reddingsdiensten vonden de toerist dinsdagochtend, melden Nieuw-Zeelandse media woensdag.

De vrouw begon haar wandeling aan de westkust van het land zaterdag en zou maandag een kennis ontmoeten. Die sloeg alarm toen de vrouw niet op de afgesproken plek en tijd verscheen. Daarop werd een grote reddingsactie op touw gezet, met onder meer honden en een helikopter, waarop de vrouw dinsdag even voor het middaguur werd aangetroffen. Ze was hongerig en vermoeid, maar ongedeerd en had geen medische hulp nodig.

De Nederlandse was gedesoriënteerd geraakt en verdwaalde. Dat gebeurde onder meer omdat ze een oude kaart bij zich had die de omgeving niet juist weergaf. De vrouw had een tentje en slaapzak bij zich waarin ze de nacht doorbracht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het voorval niet bevestigen. Een woordvoerder laat weten dat het ministerie niet om hulp is gevraagd.