[CL] Uitslagen kwartfinales (02/04/2013)

Vandaag werden de eerste kwartfinales afgewerkt in de Champions League. FC Barcelona ging op bezoek bij Paris-Saint Germain. Bayern Munchen ontving in eigen huis Juventus. Hieronder de uitslagen en karakterstieken van deze duels. Morgen staan er nog twee kwartfinales op het programma.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Paris Saint-Germain begon voortvarend aan het duel en kwam na vijf minuten spelen al bijna op voorsprong. Sergio Busquets passeerde zijn eigen doelman Valdés, maar de bal belandde op de paal. Naarmate de eerste helft vorderde, raakte Barcelona beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 38e minuut in de 0-1 van Messi. Na een schitterende pass van Alves wist hij PSG-goalie Sirigu te passeren.

In de tweede helft - Messi bleef na rust in de kleedkamers achter met een hamstringblessure - drukte PSG, maar Barcelona bleef overeind. Tien minuten voor tijd kwam PSG toch op gelijke hoogte. Vanuit buitenspelpositie kopte Ibrahimovic de 1-1 tegen de netten. In de slotminuten kwam Barcelona toch weer op voorsprong. Xavi benutte een strafschop, nadat Sanchez werd gevloerd in de zestien van PSG. Het was nog niet gedaan, want Matuidi wist in de slotseconden met een van richting veranderd schot de 2-2 op het scorebord te zetten.

Paris Saint-Germain

2 - 2

FC Barcelona

80' Ibrahimovic
 90+3' Matuidi
   38' Messi
 89' Xavi (pen)

Gele kaart: Matuidi, Beckham Ibrahimovic, Sirigu, (Paris Saint-Germain), Piqué, Alba, Mascherano, Alves (FC Barcelona)

Bayern München - Juventus

Na nog geen halve minuut wist Bayern via Alaba al op voorsprong te komen. De verdediger verschalkte Juve-goalie Buffon met een verradelijk schot. Bayern kreeg vervolgens enorm veel kansen, maar het vizier bij onder meer Robben - hij viel na een kwartier spelen al in voor de geblesseerde Kroos - stond niet op scherp.

Na rust wist Muller namens de Duitse ploeg de verdiende 2-0 te maken. Hij scoorde nadat Buffon een schot van Luiz Gustavo slecht verwerkte. Pas na de 2-0 zocht Juventus de aanval, maar Bayern hield eenvoudig stand. Via Muller was de thuisploeg zelfs nog dichtbij 3-0.