Huistra jaar langer trainer De Graafschap

Pieter Huistra is ook volgend seizoen trainer bij De Graafschap. De 45-jarige oefenmeester uit Rhenen heeft zijn contract met een jaar verlengd bij de Superboeren.

Vorige week werd al bekend dat beide partijen dichtbij een akkoord waren over een nieuw contract tot medio 2014. Afgelopen maandag zijn ze opnieuw om tafel gaan zitten om het rond te maken. Er werd gesproken over de secundaire voorwaarden. Directeur Henk Bloemers verwacht nu dat eind deze week de deal helemaal definitief is.

"Er is een klik tussen Huistra en De Graafschap. Dat is vooral te zien aan de ontwikkeling van de jonge spelers", zei Bloemers tegenover Omroep Gelderland, die daar aan toevoegde in zijn huidige trainer de juiste man te zien, die zijn team terug moet brengen naar de Eredivisie.

De Graafschap staat momenteel op de enigszins teleurstellende zevende plek in de Jupiler League. De Superboeren wonnen echter al wel een periodetitel, waardoor er sowieso nog een kans bestaat dat er het huidige seizoen nog promotie wordt afgedwongen in de nacompetitie.