Onderzoek hulpverlening steekpartij IJsselstein

De gemeente IJsselstein laat onderzoeken wat zich in het gezin waarvan de moeder haar dochter in januari doodstak precies heeft afgespeeld op het gebied van hulpverlening en zorg. Aanleiding voor de steekpartij is volgens de politie een uit de hand gelopen ruzie. De gemeente wil nu weten of hulpverleners het gezin in beeld hadden.

Het 16-jarige slachtoffer uit de Utrechtse gemeente, dat van Marokkaanse afkomst was, werd begin januari zwaargewond aangetroffen in een woning aan het Saffierpad. Ze overleed ter plaatse. De 42-jarige moeder van het meisje werd nog dezelfde dag aangehouden voor de dood van haar dochter.

Al snel deden geruchten de ronde dat het meisje was doodgestoken uit eerwraak omdat ze zwanger was. De politie heeft daar geen aanwijzingen voor gevonden.

De moeder staat later deze maand voor het eerst voor de rechter. Het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door een bureau uit Woerden, moet in juni af zijn. De gemeente hoopt er lessen uit te kunnen trekken voor de toekomst, meldt een woordvoerder.