G.I. Joe 3 al in de maak

Na een indrukwekkende wereldwijde opbrengst van 132 miljoen dollar in het openingsweekend hebben de makers van G.I. Joe: Retaliation besloten meteen een derde film in de reeks te maken. Net als Retaliation wordt de film ook uitgebracht in 3D. Dat maakte Paramount bekend.

De studiobazen moeten opgelucht adem hebben gehaald, want Paramount heeft er alles aan gedaan om Retaliation tot een succes te maken. Zo werd de film maar liefst negen maanden uitgesteld na negatieve feedback van het testpubliek. Besloten werd de film na te bewerken tot 3D en er een ander einde aan te breien.

Zelfs na deze tegenvallers werd de film nog goedkoper afgeleverd dan zijn voorganger, G.I. Joe: The Rise of Cobra. Waar Cobra 175 miljoen dollar kostte, werd Retaliation gemaakt voor 130 miljoen.

Een reden voor de hoge opbrengsten van Retaliation is juist de hogere prijs die voor kaartjes voor 3D-voorstellingen wordt gevraagd. Mede hierdoor heeft Retaliation in het openingsweekend zo'n 35 procent meer opgebracht dan zijn voorganger.

Mocht deze trend zich voortzetten, dan zou Retaliation uiteindelijk zo'n 410 miljoen dollar kunnen opbrengen. Cobra bracht wereldwijd ruim 303 miljoen in het laatje.

Wanneer G.I. Joe 3 in productie gaat is nog onbekend.


G.I. Joe 3 al in de maak (Foto: Novum)