Van Hanegem ziet kansen Feyenoord slinken

Het gemis van Graziano Pelle afgelopen zaterdag bij Feyenoord tegen sc Heerenveen bleek groot. De Rotterdammers hadden niets in te brengen en gingen met 2-0 onderuit.

Eerder dit seizoen gaf trainer Ronald Koeman nog af op Ajax. Frank de Boer zou volgens hem geen 'Plan B' hebben. Maar waar De Boer het tegendeel heeft bewezen, lijkt Feyenoord zelf geen tweede plan te hebben.

Zonder de geschorste Pelle begon zaterdagavond Lex Immers in de punt van de aanval. Het pakte niet goed uit. "Omdat Pellè niet meedoet? Zijn afwezigheid scheelde inderdaad heel veel, maar moet je dan ineens anders gaan spelen. Volgens mij valt er een poppetje weg en daar zet je één ander poppetje voor in de plaats", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Na een half uur spelen viel Immers geblesseerd uit. Daarna lukte er weinig meer bij Feyenoord. Van Hanegem wijst naar Koeman. "Hij heeft zijn team aangepast aan het ontbreken van Pellè en dat is volgens mij een grote fout. Dat 'plan B' was helemaal niet nodig. Had de eerste helft gewoon dat Heerenveen uit laten razen, had ze keurig achterin opgevangen. Dat is toch niet zo moeilijk? Maar goed, het is voorbij, de landstitel is ineens een stuk moeilijker te realiseren."