[Premier League] QPR komt tekort tegen Fulham

Queens Park Rangers komt steeds dichter bij degradatie. De Londense club verloor maandag met 3-2 van stadgenoot Fulham. Dimitar Berbatov scoorde op Craven Cottage twee keer voor Fulham voordat Clint Hill er met een eigen doelpunt 3-0 van maakte. Adel Taarabt en Loïc Rémy scoorden voor de bezoekers.

Fulham had in de eerste helft totaal geen moeite met QPR dat mat speelde en verdedigend veel fouten maakte. De thuisploeg kreeg al na acht minuten een strafschop en stond na 41 minuten op 3-0. Toen was Urby Emanuelson drie minuten ingevallen. De oud-Ajacied zag hoe Taarabt op slag van rust de 3-1 maakte.

Die aansluitingstreffer gaf QPR nieuwe moed en de ploeg van trainer Harry Redknapp kwam sterk uit de kleedkamer. Vlak na de thee kreeg QPR een strafschop, maar Rémy miste. Vijf minuten later maakte hij zijn fout goed door alsnog de 3-2 te maken.

In het vervolg bleef QPR aandringen en hing de gelijkmaker ook nadrukkelijk in de lucht, maar het Fulham van Martin Jol hield in eigen huis stand. Emanuelson maakte de wedstrijd overigens niet af. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld toen Jol omzettingen moest maken na een rode kaart voor Steve Sidwell.

QPR staat voorlaatste in de Premier League met 23 punten uit 31 wedstrijden. Dat zijn zeven punten minder dan de veilige zeventiende positie. Fulham is met 39 punten uit dertig duels een middenmoter.