Dagattracties tevreden over paasweekeinde

Ondanks de kou was het een goed paasweekeinde voor meeste dagattracties. Sommige ontvingen zelfs meer bezoekers dan in andere jaren. Dat meldt maandag de Club van Elf, waarbij vijftien attractieparken zijn aangesloten.

Attractie- en vakantiepark Slagharen spreekt van een geslaagd paasweekend. Op eerste paasdag bezochten twintigduizend mensen het park. Tweede paasdag verliep vanwege het koude weer rustiger. Wel waren de accommodaties en camping goed bezet.

Ouwehands Dierenpark in Rhenen verwelkomde vijftig procent meer bezoekers dan tijdens Pasen 2012. Volgens het park komt dat vooral door een nieuw verblijf voor gorilla's, dat het grootste is van Europa.

Madurodam werd tijdens de paasdagen door ruim twaalfduizend mensen bezocht, een stuk meer dan het miniatuurpark in Den Haag verwacht had. Vorig jaar ontving Madurodam in het paasweekeinde 12.500 bezoekers.

Op de Heineken Experience in Amsterdam kwamen twintig procent meer bezoekers af dan in het recordjaar 2012. Ook weerhield de kou dagjesmensen en toeristen er niet van in de hoofdstad een rondvaart te doen. Canal Company noemt de bezoekersaantallen in vergelijking met voorgaande jaren 'goed'.


Dagattracties tevreden over paasweekeinde (Foto: Novum)