[ECCC] Vrouwen Den Bosch plaatsen zich voor finale

Den Bosch heeft zich maandagmiddag geplaatst voor de finale van de ECCC. In Hamburg versloegen de Bossche vrouwen Rot-Weiss Köln met 3-0. Wie de tegenstander van Den Bosch wordt, is nog niet bekend. Het duel tussen de andere halve finalisten, Laren en Hamburg, wordt later op de middag gespeeld.

Even leek het erop dat Den Bosch een grote tegenslag in de beginfase van het duel moest slikken. Spits Vera Vorstenbosch botste met de Keulse goalie en verliet al strompelend het veld. Na een kwartier kwam de aanvaller weer binnen de lijnen en ondertussen had haar ploeg de stand al naar 2-0 getild. Maartje Paumen was tweemaal trefzeker: een keer vanuit een strafcorner en eenmaal via een strafbal.

In het tweede kwart kreeg Den Bosch verschillende kansen om verder uit te lopen. Zo was onder meer Sabine Mol en Maartje Paumen dicht bij een treffer. Uiteindelijk lukte het Marloes Keetels om de derde treffer voor de Bosschenaren te maken: 3-0. Na rust bleef de formatie van coach Raoul Ehren de overhand houden, al kwamen er steeds meer kansen voor de Duitse vrouwen. De verdediging van Den Bosch hield echter vakkundig de nul op het scorebord.

De regerend landskampioen speelt in het weekend van 17 tot en met 19 mei de ECCC-finale. Deze eindstrijd wordt gecombineerd met de final four van de EHL.