Langeveld had in top 5 kunnen eindigen

Vooraf wilde Sebastian Langeveld voor een top 5 plek in de Ronde van Vlaanderen. Maar door een verkeerd gok kwam de Nederlander als tiende aan de streep.

"De mannen op wie ik me richtte deden niets. Ik had gerekend op Chavanel, op renners van Sky, van BMC. Maar de koers zat op slot. Ik kan niet teleurgesteld zijn, maar met mijn conditie zou top 5 passender zijn geweest," aldus Langeveld.

De renner van Orica-GreenEdge was goed zei die zelf: "Het was net een WK. Wachten, wachten, wachten en dan net niet meekunnen als het erop aankomt. Ik zat waar ik moest zitten, maar kon Cancellara en Sagan niet volgen. Boasson Hagen moest eraf, maar ik kon met Chavanel op enige afstand volgen. Ik hoorde bij de beteren, maar daar heb je op zo'n moment niks aan. De vogels waren gevlogen."

Door zijn goede prestaties dit voorjaar en zijn prestaties in 2011 in Vlaanderens Mooiste zagen sommige Langeveld als kanshebber. "Maar je bent afhankelijk van het verloop van een koers. En in één week ga je niet zo verbeteren dat je meekunt met Cancellara en Sagan."